UserSvg
Bea
Barn 0-1 år

Bebis slagit i huvudet

Hej! Min 9-månaders bebis slog sitt huvud! Han satt på stengolvet på babysimmet och rätt som det var så ramlade han och slog i sida av bakhuvudet. Han är precis som vanligt likaså allmäntillståndet. Han sov efter babysimmet (vilket han alltid brukar). Han är inte ovanligt trött. Tycker att han har blåa påsar under ögonen efter att han vaknat. Stod på 1177 hemsida att man skulle åka in om bebis har blåmärke under ögonen och att det brukar synas efter 1 dygn. Vet inte om jag skulle säga att det är blåmärken han har? Känner mig som världens sämsta mamma :( hoppas att han fortsätter att må som vanligt. Någon som varit med om liknande? Håller på att ringa 1177 aws.
likebtn0
speechbubble3

Kommentarer

UserSvg
Nina
Har också varit med om det... Mitt barn trillade från sängen :( tur som var så var det lugnt! Så länge han verkar må bra och pigg i övrigt. Håll koll på allmäntillståndet. Om han kräker / spyr och om han verkar trött och orkeslös så hade jag åkt in. Bra att du ringer och kollar med 1177 👍👍
likebtn1
UserSvg
Bea
Ringde 1177 och hon jag fick prata med sa att jag kunde sitta lugnt i båten. Efter smällen så grät han direkt och tuppade inte av eller svimmade annars hade det varit ett annat läge. Likaså vart han pigg och precis som vanligt. Hon sa att skulle allmäntillståndet förändras att han blir trött, slö och om han kräks senare så skulle vi åka in med honom till akuten. Senare på kvällen så kräktes han! Han var däremot fortfarande pigg och kry som vanligt, men vi åkte faktiskt in med honom för att säkerställa. Väl inne på akuten så kom vi precis innanför portarna och en sköterskan sa direkt: Han verkar till att må hur fint som helst och är pigg så jag är inte ett dugg orolig. Sedan vände hon sig om till den andra sköterskan och sa "Det blir ingen inskrivning". Fick en broschyr med mig hem som handlade om "huvudskada" och hon gick igenom den, kände och kollade på hans huvud och lät hans blick följa hennes finger och det gjorde han utan problem. Det kändes bra att ha åkt in för att dubbelkolla så att allt var ok♥️ hade legat orolig hela natten annars! Är ni det minsta oroliga så åk in och kolla! Bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite.
likebtn1
UserSvg
Nina
Skönt att allt var ok med honom🙏💞 de tål mer än vad man tror men som du säger bättre en gång för mycket än för lite.
likebtn0