userpic
Lina A
Mat

Introducera allergener

Är det någon som testar att introducera allergener tidigt för att minska allergier enligt EAT studien? Funderar på att testa😀
likebtn2
speechbubble6

Kommentarer

userpic
Mia
Jag har låtit min dotter testa några droppar mjölk som jag blandade i äpplepurén, lite lite jordnötssmör och sen en smula smörgåsrån som jag blandade ut till en smet i vatten 🤗
likebtn1
userpic
Lina A
Tack för inspo! Vi har testat lite nu också. Kokade gröt på lite mjölk och sen har vi gett jordnötssmör🤗 ska testa på smörgåsrån eller något liknande sen också för gluten.
likebtn1
userpic
Malin Andersson
Ja vi har kört det! Studier visar på att man gärna ska introducera allergener tidigt. Kroppen reagerar oftast vid andra tillfället som man kommer i kontakt med livsmedlet och inte vid det första. Att exempelvis köra på slät nötsmör i en klämmis eller en klick i gröten är super. Tänk på att jordnöt inte är en nöt utan en baljväxt. Nötallergi hos så här små barn är inte vanligt. Om barnet reagerar så är det oftast på exempelvis mejeriprodukter och ägg.
likebtn2
userpic
Tim
Vi har fått rådet av BVC att börja testa men med tanke på att vi har ganska långt in till sjukhuset och det enbart finns en ambulans i vår kommun så har vi varit osäkra på att ge rakt ner i halsen. Vi tänkte nog testa att ge på huden först.. Vi är inte allergiska men man vet ju aldrig så.
likebtn0
userpic
Malin Andersson
Nej testa inte på huden! Har läst på ganska mycket om det här med allergener. Lägger du det här på huden så kan det här trigga immunförsvaret som i sin tur kan skapa en histaminreaktion mot det främmande ämnet och som då kan leda till allergier. Om ämnet istället träffas på i grovtarmen minskar risken för att immunförsvaret tolkar ämnet som en fara för kroppen.
likebtn2
UserSvg
Cassandra
Vi har testat det mesta! Vår dotter har fått tomat, jordnötter, valnötter, lite mjölk i pureer sen hon var omkring 6 mån. Det har funkat bra hittills! Vi har successivt testat på andra grejer. Hon äter i princip det mesta av det vi äter nu när hon är 10 mån (förutom såklart honung eller bladsallad etc som man inte bör ge).
likebtn0