UserSvg
ElliaElisabeth
Planerar barn

Vad behöver jag köpa?(Eftervård efter förlossning)

Hejsan. Jag är gravid och väntar mitt första barn och är just nu i slutet av att ha införskaffat allt som jag tror att bebisen kommer att behöva när hen väl anländer om några veckor. Mitt nästa steg och det som jag gärna skulle vilja ha lite tips och råd om är vad jag som nyförlöst kommer att behöva. Jag vet att avslag och eftervärkar är något jag kan vänta mig samt ömma bröstvårtor och behovet av diverse hygienartiklar. Men jag undrar om det finns något mer specifikt som ni mammor/blivande mammor där ute tyckte var extra bra eller som ni starkt rekommenderar. Använde ni er av en liten intimdusch (plume wash) efter förlossning, rekommenderar ni någon speciell gel att ha på bindorna efter mm? Ju mer tips desto bättre :) Sedan så vet jag att man inte kan räkna iskallt med att det blir en vaginal förlossning men jag vill vara så förberedd på det som möjligt.
likebtn1
speechbubble2

Kommentarer

userpic
Marika
Hej, först och främst grattis så spännande! Använde inte mig av något speciellt vid dusch efter förlossningen utan enbart ljummet vatten. Ville inte mixtra med något. Det jag starkt kan rekommendera är de bindor som man får där på BB, levde i dem de första veckorna efter förlossningen. Annars sköna bomullstrosor och myskläder som inte sitter åt🙂
likebtn0
userpic
Lina A
Amningsnapp om du tänkt att amma! Glömde att packa ner det inför min andra förlossning och gjorde så ont när jag skulle amma. Så min man fick sticka iväg snabbt för att handla det sen när vi låg på BB. Sen så skulle jag rekommendera multi-mam kompresser som du lägger på bröstvårtorna som svalkar och hjälper mot såriga bröstvårtor. Jag använde även purelan från Medela som jag smörjde varje gång efter amning och som har hjälpt mycket för just såriga bröstvårtor vid amning.
likebtn0